NYHETSBREV 5

page1image34607168

NYHETSBREV 5 – oktober 2024

Föreläsning med samkväm & framtidsdiskussion!

22 oktober kl. 18.00:

Karl XII och hans fältapotek

Stefan Ingesson, författare och arkivarie, senast aktuell på Bokmässan i Göteborg, berättar om sin spännande medicinhistoriska forskning och arbetet på Riksarkivet.

ANMÄL SENAST 17 oktober till sten-o.persson@telia.com
Ingen avgift för medlemmar. Meddela vid anmälan om du önskar en kvällsbuffé som kostar 200 kr. Vi öppnar även föreläsningen för icke-medlemmar till en kostnad av 100 kr.

Lägesbild & framtid?

Senaste året har på många sätt varit framgångsrikt. Antalet besökare till muséet ökar, värdar och guider ställer flitigt upp under våra öppettider, vi har skolklasser från vårdutbildningar i stort sett varje vecka, flera forskargrupper & sjukvårdens medarbetare förlägger sina möten till våra lokaler, föreläsningarna är välbesökta, antalet som följer våra sociala medier ökar, vi har en ny modern hemsida, två av våra permanenta utställningar är digitaliserade med QR- koder och vi kommer i höst att presentera vår nya fotoutställning från Banckska barnsjukhuset…osv.

Men det finns en baksida som känns tung, som vi behöver diskutera med er medlemmar innan verksamhetsårets slut. Vi hoppas därför att ni stannar kvar efter föreläsningen för att bli informerade och diskutera föreningens framtid.

Varmt välkomna! /Styrelsen